Verhalenverteller

Nieuwsbrief Mei 2018

Eric Borrias Verhalenverteller

NIEUWSBRIEF MEI 2018

PRIVACY
Om maar meteen met de deursleutel in huis te vallen: de nieuwe privacywetgeving gaat van start. Uw e.mailadres wordt voor niets anders dan het toezenden van deze nieuwsbrief gebruikt. Gegevens worden niet met anderen gedeeld. Wat u verder op sociale media en andere zaken doet, is voor mijn nieuwsbrief ook niet van belang, dus ook daar doe ik niets mee. Verder kunt u zich op ieder moment uitschrijven voor deze nieuwsbrief,waarna uw gegevens worden verwijderd.

Terugblik
In maart was ik te gast op het internationaal vertelfestival in Toronto Canada. Veel nieuwe mensen ontmoet, heel veel gespeeld en in een workshop met leuke mensen mogen werken aan hun verhalen. Mijn fysieke manier van vertellen, is daar iets nieuws. Veel vertellers daar staan redelijk stil achter een microfoon. Dan is iemand die alle hoeken van het podium gebruikt wel iets anders. Voor schoolkinderen speelde ik The Shiomates of captain McCow (scheepsjongens van Bontekoe) . Op die scholen start de dag wel even anders dan bij ons. Het volkslied knalt uit de speakers, de kinderen worden opgeroepen om het beste uit zichzelf te halen én er is voor die en die klassen een “special guest. The Awardwinning Dutch Storyteller Eric Borrias!” Ja, dan start de dag goed. Door het volle programma heb ik weinig meer gezien dan de vertelplekken en de wijk waar wij, zeer gastvrij, werden ontvangen en overnachten. Bijzonder was ook het optreden in Dutch Dreams; een “oerhollandse” ijssalon, compleet met klompen,melkbussen, delftsblauw, poffertjespannen, “oude meesters” aan de muur, zakken drop, hagelslag en David de kabouter op de toonbank. Vertellen terwijl mensen mega ijsjes zitten  te eten. Erg leuk en als dank van de eigenaar ( van een Nederlandse vader) een T-shirt van de zaak gekregen.
In april was het weer tijd voor het festival in Alden Biezen, waar ik al jaren met veel plezier kom. Dit jaar speelde ik vier keer ” Mijn pop huilt ‘s nachts” . Het waargebeurde oorlogsverhaal van George en Ursula Levi.  Een kindervoorstelling die diepe indruk maakte bij de kinderen en hun leerkrachten.

4 mei stond Binnen de Poorten in Vlaardingen. Een bijzondere avond. Dat er geen applaus komt, gebeurt vaker, maar nu bleef het 3 minuten stil. Zelfs nadat ik via het publiek wegliep, het zaallicht aanging, bleef iedereen stil zitten. In de 18 jaar dat ik het stuk speel nog niet zo meegemaakt.
VOOR 4 mei 2019 en zeker 2020 zoek ik nog speelplekken. De Amsterdamse schouwburg of Carré lijken me wel wat. 🙂 Maar ergens anders mag ook hoor. Overigens is de Hoorspel CD van de voorstelling nog steeds te bestellen.

En de komende maanden?
In het 1e weekend van juni sta ik op vrijdag en zaterdag met Mijn pop huilt ‘s nachts en met MOMO en de Tijdspaarders op het festival in Zwolle.Naast vertellers is er muziek, straattheater en nog veel meer te doen. Klik HIER voor meer info en mijn speeltijden.
Op 5,6 en 7juni speel ik een serie schoolvoorstellingen van MIJN POP HUILT ‘S NACHTS in Theater Het Stroomhuis in Neerijnen. Bijzonder blij met het initiatief van het Stroomhuis en de ondersteuning van de gemeente, waardoor veel scholen naar de voorstelling komen én een uitgebreid lespakket krijgen.
Op woensdag 6 juni is er ‘s middags een openbare voorstelling. Klik HIER voor meer informatie en om te reserveren.
10 juni ben ik met de voorstelling aanwezig bij de herdenking van de kindertransporten in Nationaal Monument Kamp Vught en 15 juni speel ik in Westerbork tijdens een 2 daagse voor mensen in het onderwijs.Als de plannen doorgaan zal de voorstelling daar in oktober bijna ieder weekend te zien zijn.
In het theater is de voorstelling in ieder geval op 3 mei 2019 te zien in Theater De Fransche School in Culemborg. Daarvoor kun je nu kaarten reserveren. Klik HIER.

En als je dan toch op de site van De Fransche School bent, reserveer dan meteen kaarten voor de première van MOMO en de Tijdspaarders op 23 september a.s. Het theater en ik zullen blij zijn met een uitverkochte zaal, dus neem iedereen van 8 jaar en ouder mee. Reserveer HIER je kaarten.  Eerst de trailer bekijken? Dan kan HIER.

Allemaal prachtig! Is er alleen maat goed nieuws? Helaas niet.
Deze zomer weer geen verhalen in het park in Rotterdam, geen festival op het Westergasterrein in Amsterdam en ook Forten vol verhalen ontbreekt dit jaar. Mijn zomer is dus vrij leeg. Tips welkom!
Ook is er nu ruimte voor coaching en regie van vertellers, dus zit je met een verhaal en wil je er eens stevig mee aan de slag? Neem contact op.
Voor de première van MOMO en de Tijdspaarders zal de nieuwe nieuwsbrief verschijnen. Ondertussen kun je via de website en via Facebook in de gaten houden, waar ik te zien ben.
Zonnige zomer allemaal!